Popeye je napisao/la:izmedju ostaloga, po tome sto ona ne postoji.
a ne bi trebalo zaboraviti cija je politika zapocela totalni rasap u kojem se trenutno nalazi BiH. to je bila ona predizborna kampanja za BiH bez entiteta, i haris silajdzic. isti covjek koji je, nota bene, potpisao postojanje RS. a kada je RS legitimirana daytonom, kao fundamentom trenutne BiH, onda je svaki pokusaj njezina ukidanja potpuno kontraproduktivan.
Popeye je napisao/la:pusti snovi. nema sanse da se RS ukine uskoro. i svako rijesenje za bolje sutra BiH treba krenuti od tog aksioma.
p.s.
RS jest genocidna tvorevina and all. ali to je genocidna tvorevina koju su potpisali amerikanci, europa, rusija, hrvatska, srbija i zaracene strane u BiH, ukljucujuci i aliju izetbegovica i harisa silajdzica.

Popeye je napisao/la:cisto da bude jasno, kada bih mogao birati, bez obracanja paznje na realnost, uvijek bih izabrao gradjansko uredjenje za BiH.
ali treba sagledati situaciju realpolitički, te su iz te perspektive moji komentari. a bjezanje od toga BiH samo jos vise steti. jedna od (u bliskoj buducnosti definitivno) nepromjenjivih realnosti je RS i njeno postojanje, koliko god grozno bilo. zazivati njeno ukidanje destabilizira cijelu BiH i unistava njenu buducnost, a ne buducnost RS.
takodjer, nigdje ne kazem da imaju bolji i losiji nacionalizmi, samo sam procjenjivao koji je uspjesniji u ostvarivanju svojih (nacionalistickih) ciljeva. u BiH trenutno to najboilje ide srpskom nacionalizmu, bosnjacki je drugi po redu, a hrvatski nacionalizam je uspio u zapadnoj hercegovini, dok su ostale dijelove manje-vise napustili i od njih odustali.
a pozicija mi nije nezavidna, nego bas suprotno - oslobodjen sam ideologije krvi i tla, jer nemam ni ciste krvi nit nekog iskonskog tla, pa mogu malo mucnuti i glavom, a ne samo nacijom.
Popeye je napisao/la:yep, ustaša u duši.![]()
cisto da bude jasno, kada bih mogao birati, bez obracanja paznje na realnost, uvijek bih izabrao gradjansko uredjenje za BiH.
ali treba sagledati situaciju realpolitički, te su iz te perspektive moji komentari. a bjezanje od toga BiH samo jos vise steti. jedna od (u bliskoj buducnosti definitivno) nepromjenjivih realnosti je RS i njeno postojanje, koliko god grozno bilo. zazivati njeno ukidanje destabilizira cijelu BiH i unistava njenu buducnost, a ne buducnost RS.
takodjer, nigdje ne kazem da imaju bolji i losiji nacionalizmi, samo sam procjenjivao koji je uspjesniji u ostvarivanju svojih (nacionalistickih) ciljeva. u BiH trenutno to najboilje ide srpskom nacionalizmu, bosnjacki je drugi po redu, a hrvatski nacionalizam je uspio u zapadnoj hercegovini, dok su ostale dijelove manje-vise napustili i od njih odustali.
a komentar da pripadam čavoglavama ili sirokom brijegu je izraz potpune politicke dezorijentacije, zbog koje je gradjanska BiH, ili bilo kakva da da nije strogo podijeljena medju etnicitetima, u takvom losem, ma groznom, stanju.
p.s.
hvala na prebrojavanju krvnih zrnaca. vedad spahić bi bio ponosan. a tek radončić, pa to je sukus njegove politike.
a pozicija mi nije nezavidna, nego bas suprotno - oslobodjen sam ideologije krvi i tla, jer nemam ni ciste krvi nit nekog iskonskog tla, pa mogu malo mucnuti i glavom, a ne samo nacijom.
super mi je kad samoprozvani nositelji svete bosanske vatre idu odredjivati tko im je pravi bosanac a tko nije. jos jedan nacin igranja na ruku nacionalistima. to, care!

Popeye je napisao/la:@alien: riskirat cu da mi se opet zalijepi duhovno stanje cavoglava, ali meni se cini da je hrvatski nacionalizam u BiH ipak u mnogocemui zakazao u ostvarivanju svojih ciljeva. odnosno da su hrvati u postdaytonskoj eri najvise najebali. hrvati su od konstitutivnog naroda postali de facto nacionalna manjina (sto jos nije empirijski potvrdjeno jer se blokira popis stanovnistva, sto je takodjer pogubno za BiH), te su nestali iz veceg dijela posavine, odredjenih dijelova sredisnje bosne itd. to se pak moze u najvecoj mjeri zahvaliti politici HDZ-a (i hrvatskoh i bosansko-hercegovackog odnosno herceg-bosanskog), i za hrvate u BiH najvise od svih vrijedi ona narodna "sami pali, sami se ubili". ako je velebni cilj hrvatske nacionalisticke politike u BiH bio zauzeti manje od pola hercegovine i oko pola mostara, onda su fakat totalno uspjeli, ali cilj je bio malo ambiciozniji, i nije se ostvarilo niti pripajanje hrvatskoj niti herceg-bosna kao politicki entitet unutar BiH.

La Linea je napisao/la:Popeye je napisao/la:@alien: riskirat cu da mi se opet zalijepi duhovno stanje cavoglava, ali meni se cini da je hrvatski nacionalizam u BiH ipak u mnogocemui zakazao u ostvarivanju svojih ciljeva. odnosno da su hrvati u postdaytonskoj eri najvise najebali. hrvati su od konstitutivnog naroda postali de facto nacionalna manjina (sto jos nije empirijski potvrdjeno jer se blokira popis stanovnistva, sto je takodjer pogubno za BiH), te su nestali iz veceg dijela posavine, odredjenih dijelova sredisnje bosne itd. to se pak moze u najvecoj mjeri zahvaliti politici HDZ-a (i hrvatskoh i bosansko-hercegovackog odnosno herceg-bosanskog), i za hrvate u BiH najvise od svih vrijedi ona narodna "sami pali, sami se ubili". ako je velebni cilj hrvatske nacionalisticke politike u BiH bio zauzeti manje od pola hercegovine i oko pola mostara, onda su fakat totalno uspjeli, ali cilj je bio malo ambiciozniji, i nije se ostvarilo niti pripajanje hrvatskoj niti herceg-bosna kao politicki entitet unutar BiH.
je l' ti slusas sebe dok pricas??? "hrvatski nacionalizam zakazao!" da... na zalost... jadnim potlacenim hrvatima nije vise uspjelo... ako se u slijedecem ratu malo vise potrude, imace i citav mostar... i mozda ce im uspjeti da pripoje i herceg-bosnu... podrazumijeva se.... ako budu malo ambciozniji... ma, evo ja bih sada potpisala, samo da se ne osjecaju ugrozeno... JADNI HRVATI U BOSNI I HERCEGOVINI!!!
i ti mi pricas da si "oslobodjen ideologije krvi i tla"... ti se opsjednut.... inace ne bi o tome non-stop pisao!
i ovaj forum nije tu za tvoja nacionalisticka sranja i frustracije...
ima dovoljno drugih stranica na internetu gdje se mozes olaksati... uradi to! drzim ti palceve i navijam za tebe!!!!!!!!!!!!!!!!!!

La Linea je napisao/la:tebi mora da je pravo dosadno u zivotu...
bosna i hercegovina jeste drzava sa tri konstitutivna naroda...
valjda svaki normalan covjek razmislja tako!!!
Popeye je napisao/la:nije mi jasno sto je smijesno. u bosni i hercegovini su hrvati jedan od tri konstitutivna naroda.

Lutvo je napisao/la:vrijeme radi za Bošnjake, odnosno za građansku opciju.

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.