Radončić?

Moderatori/ce: mischa, Alien

Re: Radončić?

PostPostao/la Alien » pon jan 11, 2010 3:50 pm

osim toga, sta je onda sa 1991/92? po toj logici nema nikoga osim Jugoslovena...
Trust in me, just in me
Shut your eyes and trust in me
Alien

PostPostao/la small_devil » pon jan 11, 2010 4:10 pm

Optical je napisao/la:Glupost ...ono si sta se osjecas ..ako se covjek osjeca ko hrvat onda je hrvat pa da i zivi na kamchatki ...to sta ti sad pises je ono kontra cega se bilo koji hrvat u BIH buni ..razlika između hrvata iz sinja i livna naprimjer ili između livna i kupresa je nikakva ...uostalom nit ove granice BIH nisu uvijek bile ovakve ..u prvoj jugoslaviji su postojale banovine a poslije i banovina hrvatska a u njoj su bili i neki BIH gradovi
Vi mijesate babe i zabe ...bosanac je regiionalna odrednica isto ko i dalmatinac ...a u vezi onog sta Qvisage pise ...neradi se o NDH..nego o logici poteza Cazin - Ravno u dubini od bar deset kilometara ili malo vise ...jel amo rec da je to u hrvatskoj(RH) ..onda nema onog "mekog" trbuha ....jedini cilj hrvatskog nacionalizma (ne sovinizma) je treci entitet i to da se ne prica o Bosanskim katolicima ili cemu vec..nego o hrvatima ...nema tu nista veze nit krvna zrnca jer ima tu svacega a nit po drzavnim granicama ...hrvat nije drzavljanstvo jer dzavljanstvo imaju i srbi iz hrvatske i albanci a bome i neki bosnjaci ..radi se o tome da ljudi dijele zajednicki nacionalni osjecaj i to je to ... a dok god u bosanaca muslimana ili bivsih jugoslavena ima negiranja postojanja hrvata ..do tad ce ih opca svijest kod hrvatskih ljudi bit da su oni trojanski konji ... uostalom i cini mi se da taj hrvatski nacionalizam misli da je BIH a posenbo kako Qvisage kaze turska hrvatska ..trojanski konj ..jednostavno hrvatski oblik je cudan bas zbog BIH ..niceg drugog ;)

Hahahaha, oprosti, ali morah se nasmijati...da molim te, ja se osjecam vanzemaljcem, ne pripadam ni jednoj drzavi, al djaba mi moja osjecanja kad meni u mom rodnom listu na mjestu drzavljanstvo pise Bosna i Hercegovina, kad ja IPAK moram imati pasos (i VIZU) da bih putovala bilo gdje itd.
Znaci moja osjecanja nemaju nikakve veze sa zakonima i normama koje imamo i mi i cijeli svijet. Svejedno je gdje zivim ili zivis, ja cu uvijek biti BiH drzavljanka, sve dotle dok se tog istog drzavljanstva ne odreknem i ne preuzmem drzavljanstvo druge drzave.
Tvoja nebuloza o negiranju hrvata se zaista mora nazvati nebulozom. Ovdje niko ne negira postojanje i hrvata i srba i slovenaca i albanaca i ostalih naroda, ali se itekako negira pokusaj velikosrpske, velikohrvatske i veikobilocije ideje.
I jos jedna ispravka koju moram da dodam... Bosanac i Hercegovac nije REGIONALNA nego DRZAVNA odrednica. Koliko ja znam BiH je DRZAVA, a ne regija u Hrvatskoj i apsolutno je apsurdno porediti DRZAVU BiH sa Dalmacijom, jer ipak je Dalmacija regija u jednoj drzavi, a ne drzava sama za sebe.
P R E D A T O R
small_devil

PostPostao/la Lutvo » pon jan 11, 2010 4:54 pm

slika
slika
Lutvo

PostPostao/la Optical » pon jan 11, 2010 5:40 pm

Small devil da krenemo ;)

Hahahaha, oprosti, ali morah se nasmijati...da molim te, ja se osjecam vanzemaljcem, ne pripadam ni jednoj drzavi, al djaba mi moja osjecanja kad meni u mom rodnom listu na mjestu drzavljanstvo pise Bosna i Hercegovina, kad ja IPAK moram imati pasos (i VIZU) da bih putovala bilo gdje itd.

Uopce nepricam o pripadanju drzavi nego o kolektivnoj svijesti jedne nacija ili naroda a ta svijest prelazi i granice i drzavljanstva ..naprimjer vise od polovice iseljenika u sjevernoj americi imaju samo americka ili kanadska drzavljanstva ..ali opet se osjecaju hrvatima , srbima ili bosancima i gaje vise od simpatija prema podrucju iz kojeg dolaze

Znaci moja osjecanja nemaju nikakve veze sa zakonima i normama koje imamo i mi i cijeli svijet. Svejedno je gdje zivim ili zivis, ja cu uvijek biti BiH drzavljanka, sve dotle dok se tog istog drzavljanstva ne odreknem i ne preuzmem drzavljanstvo druge drzave.

postoji i dvojno drzavljanstvo ako neznas 8-)

Tvoja nebuloza o negiranju hrvata se zaista mora nazvati nebulozom. Ovdje niko ne negira postojanje i hrvata i srba i slovenaca i albanaca i ostalih naroda, ali se itekako negira pokusaj velikosrpske, velikohrvatske i veikobilocije ideje.

Ozbiljno ... sta je onda ona opca teza..nisu to hrvati nego bosanski katolici ili otkud hrvati u sarajevu ili zenici naprimjer ?

I jos jedna ispravka koju moram da dodam... Bosanac i Hercegovac nije REGIONALNA nego DRZAVNA odrednica. Koliko ja znam BiH je DRZAVA, a ne regija u Hrvatskoj i apsolutno je apsurdno porediti DRZAVU BiH sa Dalmacijom, jer ipak je Dalmacija regija u jednoj drzavi, a ne drzava sama za sebe.

[/quote]

U smislu posjedovanja drzavljanstva nije ali ako se zna da je drzava sastavljena od vece regije bosne i od manje regije hercegovine ..onda je bosanac kao i hercegovac definitivno regionalna oznala ..isto kao i dalmatinac ..slavonac ili mozda zagorac u hrvatskoj ...ne uspoređujem dalmaciju s BIH nego s bosnom ..regijom koja je dobila ime po rijeci koja utjece u savu
Optical

PostPostao/la ..::Qvisage::.. » pon jan 11, 2010 5:43 pm

Optical je napisao/la:Glupost ...ono si sta se osjecas ..ako se covjek osjeca ko hrvat onda je hrvat pa da i zivi na kamchatki ...to sta ti sad pises je ono kontra cega se bilo koji hrvat u BIH buni ..razlika između hrvata iz sinja i livna naprimjer ili između livna i kupresa je nikakva ...uostalom nit ove granice BIH nisu uvijek bile ovakve ..u prvoj jugoslaviji su postojale banovine a poslije i banovina hrvatska a u njoj su bili i neki BIH gradovi
Vi mijesate babe i zabe ...bosanac je regiionalna odrednica isto ko i dalmatinac ...a u vezi onog sta Qvisage pise ...neradi se o NDH..nego o logici poteza Cazin - Ravno u dubini od bar deset kilometara ili malo vise ...jel amo rec da je to u hrvatskoj(RH) ..onda nema onog "mekog" trbuha ....jedini cilj hrvatskog nacionalizma (ne sovinizma) je treci entitet i to da se ne prica o Bosanskim katolicima ili cemu vec..nego o hrvatima ...nema tu nista veze nit krvna zrnca jer ima tu svacega a nit po drzavnim granicama ...hrvat nije drzavljanstvo jer dzavljanstvo imaju i srbi iz hrvatske i albanci a bome i neki bosnjaci ..radi se o tome da ljudi dijele zajednicki nacionalni osjecaj i to je to ... a dok god u bosanaca muslimana ili bivsih jugoslavena ima negiranja postojanja hrvata ..do tad ce ih opca svijest kod hrvatskih ljudi bit da su oni trojanski konji ... uostalom i cini mi se da taj hrvatski nacionalizam misli da je BIH a posenbo kako Qvisage kaze turska hrvatska ..trojanski konj ..jednostavno hrvatski oblik je cudan bas zbog BIH ..niceg drugog ;)

Ne možeš biti Hrvat i istovremeno govoriti hljeb, posebno kad se kroz hercegovački naglasak natežeš s Tuđmanovim novokomponovanim hrvatskim jezikom viroletnih i orovidnih oblika. Nije da Bosancima, a posebno Hercegovcima osporavam pravo da se nazivaju Hrvatima, ali ta etnička crta nema žive veze s onom nacionalnom koja se u Hrvatskoj osjeća između svih etničkih i vjerskih grupa i taj trećeentitetski nacionalizam je posebno smiješan kad većina građana RH neopterećena etničkom čistoćom i usmjerena ka EU, ne želi ni da pomisli na pripajanje Hercegovine Republici Hrvatskoj, jer što se Hercegovine tiče, radi se radi o narodu koji stoljećima živi na teritoriji druge države u bliže Sarajevu nego Zagrebu, što niti jedna politika ne može izbrisati krenuvši od mentaliteta pa dalje. Niti jedan Zagrepčanin u isti koš neće staviti Hrvata iz BiH s Hrvatom koji živi u Hrvatskoj, to je puka činjenica.
B!tch® trademark
..::Qvisage::..

PostPostao/la crank » pon jan 11, 2010 5:50 pm

koji god katolik iz bosne ,npr hercegovac ode u zagreb bit ce za njih glupi bosanac,tako isto pravoslavac iz bosne u beogradu ce bit glupi bosanac...mislim da sam ovim pojasnio tu nedoumicu,,
u bosni zive bosanci,ne hrvati i srbi,oni su zivjeli u jugoslaviji...... i daj vise globuro ne lupetaj o hrvatima u bosni glumis neku pamet a ispadas glup ko tocak.
slikaSAMO JE JEDNA LEGENDA
crank

PostPostao/la Alien » pon jan 11, 2010 6:15 pm

..::Qvisage::.. je napisao/la:taj trećeentitetski nacionalizam je posebno smiješan kad većina građana RH neopterećena etničkom čistoćom i usmjerena ka EU,

??? nakon skoro potpunog etnickog ciscenja Srba iz Hrvatske?????
Trust in me, just in me
Alien

PostPostao/la Optical » pon jan 11, 2010 6:16 pm

Nece bit glupi bosanac jer je hercegovac a i naprimjer pola hrvatske nogometne reprezentacije su "glupi bosanci" ..druga stvar i ti qvisage mijesas stvari ..nit je hrvatska tako napredna euro drzava nit su sami hrvati isti..uostalom jedni su zivjeli pod mlecanima a drugi pod austrijom a treci pod turcima ..a hleb znaju prozborit i srbi iz hrvatske pa sta onda ...sta ti to dokazuje :roll:
Treceentitetski nacionalizam je usmjeren protiv sarajevizacije BIH i protiv unitarne BIH po principu SDA i Stranke za BIH ...a vasi odgovori samo potvrđuju ono sta mnogi hrvati misle ..a to je da je bosnajcki nacionalizam temeljen na negiranju druga dva naroda
I hercegovci zive blize dalmaciji nego sarajevu i slicniji su s dalmatincima nego s bosancima ;)
Optical

PostPostao/la crank » pon jan 11, 2010 6:18 pm

a sto me predje ko papir dupe hahaha svi znaju za bosnu ,niko hercegovce ni ne spominje hahahahhahaha
crank

PostPostao/la Optical » pon jan 11, 2010 6:33 pm

Jos cu uskoro saznat kako hercegovina zapravo ne postoji :roll: .... stvarno strasan argument :lol:
Optical

PostPostao/la small_devil » pon jan 11, 2010 6:56 pm

Optical je napisao/la:Treceentitetski nacionalizam je usmjeren protiv sarajevizacije BIH i protiv unitarne BIH po principu SDA i Stranke za BIH ...a vasi odgovori samo potvrđuju ono sta mnogi hrvati misle ..a to je da je bosnajcki nacionalizam temeljen na negiranju druga dva naroda

Treceentiteski nacionalizam je usmjeren protiv BiH kao cjelovite drzave, a ne sarajevizacije BiH kako je ti ili vi ili oni nazivaju.
A tvoji odgovori samo potvrdjuju ono sta mnogi BiH gradjani misle...a to je da velikoustaski HDZ koncep velike hrvatske, sa ukradenim teritorijem cjelovite BiH i dalje postoji.
A da ne mislis da sam zaboravila na velikocetnicki SDS koncept, ne nisam, ali njega su bar gradjani itekako svjesni, bar im se to baca u lice svaki dan i znaju sa cim se suceljavaju, sto itekako nije slucaj za ovo prvo, sto me nekako vuce na onu ratnu godinu kad se hinjski, s ledja pokusala osnovati herceg-bosna.

A da se ne bi slucajno mene povezao sa SDA, odmah cu te obavjestiti da prezirem tu stranku i sve one slicne njoj i inim HDZ, SDS itd.
P R E D A T O R
small_devil

PostPostao/la ..::Qvisage::.. » pon jan 11, 2010 7:05 pm

Optical je napisao/la:Nece bit glupi bosanac jer je hercegovac a i naprimjer pola hrvatske nogometne reprezentacije su "glupi bosanci" ..druga stvar i ti qvisage mijesas stvari ..nit je hrvatska tako napredna euro drzava nit su sami hrvati isti..uostalom jedni su zivjeli pod mlecanima a drugi pod austrijom a treci pod turcima ..a hleb znaju prozborit i srbi iz hrvatske pa sta onda ...sta ti to dokazuje :roll:
Treceentitetski nacionalizam je usmjeren protiv sarajevizacije BIH i protiv unitarne BIH po principu SDA i Stranke za BIH ...a vasi odgovori samo potvrđuju ono sta mnogi hrvati misle ..a to je da je bosnajcki nacionalizam temeljen na negiranju druga dva naroda
I hercegovci zive blize dalmaciji nego sarajevu i slicniji su s dalmatincima nego s bosancima ;)

Sorry, ali ja se ne smatram Bošnjakom. Dovoljna mi je činjenica da sam građanin BiH i svako etniciziranje i pripajanje kao građanina i individue nekom balkanskom narodu mi zvuči stravično, pogotovo kad neko treći o tome prosuđuje na osnovu pripadnosti jednoj državi u cjelini. Niti su svi Hrvati i Srbi protiv BiH, niti su svi Muslimani/Bošnjaci za BiH, niti su svi neopredijeljeni građani BiH za ili protiv iste države, dakle, varijacije su neograničene i smiješno mi zvuči kad tvrdiš da moji i ne znam čiji odgovori samo potvrđuju ono što mnogi Hrvati misle.
B!tch® trademark

PostPostao/la Optical » pon jan 11, 2010 7:17 pm

Qvisage ..okey postujem taj stav ;)

Devil ako se ne osnuje treci entitet onda se RS mora prekinut na dva dijela ..tj dvije teritorijalne jedinice a ako ne onda jedna je opcija tri entiteta na nekakvoj nacionalnoj osnovi ..ali samo po imence ...ne po tome da netko gubi ljudska prava ili tako nesto ...i tadasnja izetbegoviceva bosna ili vizija iste je pedeset puta gora od bilo kakve herceg bosne .... i sta se velikoustasa tice ..meni se nekako cini da su o toj hrvatskoj sramoti os 41 - 45 itekako sudjelovali bosanski muslimani ..koji su bili na strani NDH ;)
Cijela je poanta zasto RS ako ne i HB a onda ako to dvoje ne cemu centralizirana drzava ...jbt pa nema zemlje nit regije s vecom genocidnom povijesti od RS ali ona postoji ...a opet isto nema gluplje ideje od dovođenja muđahedina u ratove u bivsoj drzavi a opet nitko nit za to ne odgovara ...znaci svi su radili gluposti ali samo su hrvati kaznjeni ..cek di je tu pravda :?
Optical

PostPostao/la Alien » pon jan 11, 2010 7:27 pm

jos jednom: kako su Hrvati kaznjeni??? etnicki ociscenom Hrvatskom???
Trust in me, just in me
Alien

PostPostao/la ..::Qvisage::.. » pon jan 11, 2010 7:31 pm

Alien je napisao/la:jos jednom: kako su Hrvati kaznjeni??? etnicki ociscenom Hrvatskom???

... i pripajanjem Drvara u Livanjski kanton.
B!tch® trademark

PostPostao/la Optical » pon jan 11, 2010 7:35 pm

Nemaju vlastitog predstavnika u predsjednistvu..nemaju kanal na hrvatskom jeziku i nemaju entitet a i kaznjeni su jer su srbi nagrađeni s entitetom znamo kako je on nastao ;)
E da i jedna od gluposti je famozni kanton 10 ..zasto se on nesmije sluzbeno zvat herceg bosanski kanton ;)

Usput koliko danas tisuca hrvata ima u zenici i sarajevu ..mislim na ljude koji se tako osjecaju ?
Optical

PostPostao/la Alien » pon jan 11, 2010 7:46 pm

Imaju Hrvatsku. Trebam li to nacrtati?????
Trust in me, just in me
Alien

PostPostao/la Popeye » pon jan 11, 2010 8:02 pm

lijepo, razgovara se. :ugeek:
It's...
Popeye

PostPostao/la Optical » pon jan 11, 2010 8:11 pm

A srbi imaju srbiju koji ce in vrag RS ..bosnjaci bosanci vako i nako imaju bosnu ..koji ce in vrag unitarna centralizirana drzava ...poanta je u tome da hrvati imaju pravo na vlastiti "dio" BIH i na vlastiti centar (kao sta ostala dva naroda imaju vise manje banja luku i sarajevo) ...poanta je nemozes srpskoj politici dat i RS i Srbiju i utjecaj u crnoj gori i sudjelovanje u vlasti u RH a hrvatima ne dat nista ...uostalom u cem je problem da mostar naprimjer bude pro hrvatski orijentiran centar ... eno qvisage se neslaze s etnickim principima ali opet ako su civilizacijski principi osigurani i ovi drugi su isto ...ako je nesto pro hrvatski nastrojeno ..ne znaci da je antisrpski ili antibosnjacki i bosanski ;)
Optical

PostPostao/la ..::Qvisage::.. » pon jan 11, 2010 9:06 pm

Optical je napisao/la:A srbi imaju srbiju koji ce in vrag RS ..bosnjaci bosanci vako i nako imaju bosnu ..koji ce in vrag unitarna centralizirana drzava ...poanta je u tome da hrvati imaju pravo na vlastiti "dio" BIH i na vlastiti centar (kao sta ostala dva naroda imaju vise manje banja luku i sarajevo) ...poanta je nemozes srpskoj politici dat i RS i Srbiju i utjecaj u crnoj gori i sudjelovanje u vlasti u RH a hrvatima ne dat nista ...uostalom u cem je problem da mostar naprimjer bude pro hrvatski orijentiran centar ... eno qvisage se neslaze s etnickim principima ali opet ako su civilizacijski principi osigurani i ovi drugi su isto ...ako je nesto pro hrvatski nastrojeno ..ne znaci da je antisrpski ili antibosnjacki i bosanski ;)

Fazon je u tome što Mostar nikad nije bio hrvatski, nego hercegovački grad. Na odrednicu "hrvatski", gledam kao na pripadnost grada od njegovog osnutka državi, a ne etničkoj jedinici, jer u današnje vrijeme ne postoji etnički čist grad na evropskom kontinentu niti je to cilj razvitka bilo koje sredine. Gradovi u pravilu treba da su otvoreni prema drugom i drugačijem, a ne da se kroatiziraju ili islamiziraju i zbog toga je problem kad jedan grad postane pro - ovo ili ono nastrojen.
B!tch® trademark

PostPostao/la Optical » pon jan 11, 2010 9:20 pm

Pro hrvatski ti znaci da ima sveuciliste na hrvatskom da je hrvatski ekonomsko - kulturni centar .. da ima onaj osjecaj di ljudi mogu slobodno izrazavat svoj identitet i da nema onog misljenja da svaki covjek s kockicma ili trobojnicom (hrvatskom) je nekakvo olicenje zla , grad moze bit i centar vise kultura i nacija ..takvi su naprimjer gradovi u americi ..a to da mostar nije hrvatski grad ..hmm pa onda nit pula nije hrvatski jer je u istri nit novi sad nije srpski jer je u vojvodini i tako dalje

. Gradovi u pravilu treba da su otvoreni prema drugom i drugačijem, a ne da se kroatiziraju ili islamiziraju i zbog toga je problem kad jedan grad postane pro - ovo ili ono nastrojen.

To je osjecaj koji se razvija puno vremena i uistinu je kvaliteta koju bas i nemaju svi ;)
Optical

PostPostao/la ..::Qvisage::.. » pon jan 11, 2010 9:28 pm

Optical je napisao/la:Pro hrvatski ti znaci da ima sveuciliste na hrvatskom da je hrvatski ekonomsko - kulturni centar .. da ima onaj osjecaj di ljudi mogu slobodno izrazavat svoj identitet i da nema onog misljenja da svaki covjek s kockicma ili trobojnicom (hrvatskom) je nekakvo olicenje zla , grad moze bit i centar vise kultura i nacija ..takvi su naprimjer gradovi u americi ..a to da mostar nije hrvatski grad ..hmm pa onda nit pula nije hrvatski jer je u istri nit novi sad nije srpski jer je u vojvodini i tako dalje

. Gradovi u pravilu treba da su otvoreni prema drugom i drugačijem, a ne da se kroatiziraju ili islamiziraju i zbog toga je problem kad jedan grad postane pro - ovo ili ono nastrojen.

To je osjecaj koji se razvija puno vremena i uistinu je kvaliteta koju bas i nemaju svi ;)

Istra jeste Hrvatska, prema tome i Pula je hrvatski grad, dok je Vojvodina Srbija, a prema tome i Novi Sad je srbijanski grad. Hercegovina nije ni jedno, ni drugo (Istočna i Zapadna), ona je Bosna i Hercegovina.

Objasni mi kako jedan grad koji je od svog postanka glavni grad Hercegovine, može biti hrvatski ekonomsko-kulturni centar?

Pod pitanjem se podrazumijeva konstatacija da Mostar od svog osnutka pa sve do danas, nikad nije bio u sastavu hrvatske države.
Zadnja izmjena: ..::Qvisage::..; pon jan 11, 2010 10:15 pm; ukupno mijenjano 2 put/a.
B!tch® trademark

PostPostao/la crank » pon jan 11, 2010 9:42 pm

hrvaCki ne hrvaCki grad je podijeljen .....a to nije nimalo lijepo....
crank

PostPostao/la Optical » pon jan 11, 2010 10:20 pm

- Studij na hrvatskom jeziku
- Kordinacija u Razvoju turizma s republikom hrvatskom
- Spoj na Autoceste u RH i spoj na sve ceste prema vecim gradovima regije
- Odrzavanje prijateljskih veza s gradovima u RH (ono kao gospodarska suradnja s gradovima u RH)
- Slobodno navijanje ili simpatiziranje hrvatskih sportskih ekipa
- Televizije na hratskom jeziku ..komercijalne ili javne nebitno
- Slobodan protok ljudi ..nesto kao u EU di su granice samo oznacene ali nemaju prijelaza nit bilo kakvih prepreka za kretanje
- Slobodno isticanje simbola vezanih uz hrvatski identitet i postovanje tuđih

Nije uopce stos u kojoj je drzavi nego koliko ima institucija u sebi koje se vezuju uz nacionalni osjecaj nekog naroda ili grupacije ...ako tih institucija ima dovoljno onda je to hrvatski centar ..isto kao sta je podrucje oko daruvara mozda (bubam) ceski ekonomsko kulturni centar u republici hrvatskoj a iako je on takav ..to ne znaci da nije npr daruvar hrvatski grad ili grad svih njegovih građana ...i zaboravljas da od tri ili vise naroda u BIH nijedan ne razmislja na isti nacin ..naprimjer hrvatima su simboli u nacionalnom smislu ljudi koji su se borili kontra turaka a bosnjaci misle da su turci spasenje ...usput znaci li po tvojoj logici da je bihac vise hrvatski grad od mostara jer je bia glavni grad hrvatske nekoc davno ...ta je logika malo smotana ako se tako postavi :?
Optical

PrethodnaSljedeća

Natrag na Društvo i politika

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.