Optical je napisao/la:Glupost ...ono si sta se osjecas ..ako se covjek osjeca ko hrvat onda je hrvat pa da i zivi na kamchatki ...to sta ti sad pises je ono kontra cega se bilo koji hrvat u BIH buni ..razlika između hrvata iz sinja i livna naprimjer ili između livna i kupresa je nikakva ...uostalom nit ove granice BIH nisu uvijek bile ovakve ..u prvoj jugoslaviji su postojale banovine a poslije i banovina hrvatska a u njoj su bili i neki BIH gradovi
Vi mijesate babe i zabe ...bosanac je regiionalna odrednica isto ko i dalmatinac ...a u vezi onog sta Qvisage pise ...neradi se o NDH..nego o logici poteza Cazin - Ravno u dubini od bar deset kilometara ili malo vise ...jel amo rec da je to u hrvatskoj(RH) ..onda nema onog "mekog" trbuha ....jedini cilj hrvatskog nacionalizma (ne sovinizma) je treci entitet i to da se ne prica o Bosanskim katolicima ili cemu vec..nego o hrvatima ...nema tu nista veze nit krvna zrnca jer ima tu svacega a nit po drzavnim granicama ...hrvat nije drzavljanstvo jer dzavljanstvo imaju i srbi iz hrvatske i albanci a bome i neki bosnjaci ..radi se o tome da ljudi dijele zajednicki nacionalni osjecaj i to je to ... a dok god u bosanaca muslimana ili bivsih jugoslavena ima negiranja postojanja hrvata ..do tad ce ih opca svijest kod hrvatskih ljudi bit da su oni trojanski konji ... uostalom i cini mi se da taj hrvatski nacionalizam misli da je BIH a posenbo kako Qvisage kaze turska hrvatska ..trojanski konj ..jednostavno hrvatski oblik je cudan bas zbog BIH ..niceg drugog
Hahahaha, oprosti, ali morah se nasmijati...da molim te, ja se osjecam vanzemaljcem, ne pripadam ni jednoj drzavi, al djaba mi moja osjecanja kad meni u mom rodnom listu na mjestu drzavljanstvo pise Bosna i Hercegovina, kad ja IPAK moram imati pasos (i VIZU) da bih putovala bilo gdje itd.
Znaci moja osjecanja nemaju nikakve veze sa zakonima i normama koje imamo i mi i cijeli svijet. Svejedno je gdje zivim ili zivis, ja cu uvijek biti BiH drzavljanka, sve dotle dok se tog istog drzavljanstva ne odreknem i ne preuzmem drzavljanstvo druge drzave.
Tvoja nebuloza o negiranju hrvata se zaista mora nazvati nebulozom. Ovdje niko ne negira postojanje i hrvata i srba i slovenaca i albanaca i ostalih naroda, ali se itekako negira pokusaj velikosrpske, velikohrvatske i veikobilocije ideje.
I jos jedna ispravka koju moram da dodam... Bosanac i Hercegovac nije REGIONALNA nego DRZAVNA odrednica. Koliko ja znam BiH je DRZAVA, a ne regija u Hrvatskoj i apsolutno je apsurdno porediti DRZAVU BiH sa Dalmacijom, jer ipak je Dalmacija regija u jednoj drzavi, a ne drzava sama za sebe.
Optical je napisao/la:Glupost ...ono si sta se osjecas ..ako se covjek osjeca ko hrvat onda je hrvat pa da i zivi na kamchatki ...to sta ti sad pises je ono kontra cega se bilo koji hrvat u BIH buni ..razlika između hrvata iz sinja i livna naprimjer ili između livna i kupresa je nikakva ...uostalom nit ove granice BIH nisu uvijek bile ovakve ..u prvoj jugoslaviji su postojale banovine a poslije i banovina hrvatska a u njoj su bili i neki BIH gradovi
Vi mijesate babe i zabe ...bosanac je regiionalna odrednica isto ko i dalmatinac ...a u vezi onog sta Qvisage pise ...neradi se o NDH..nego o logici poteza Cazin - Ravno u dubini od bar deset kilometara ili malo vise ...jel amo rec da je to u hrvatskoj(RH) ..onda nema onog "mekog" trbuha ....jedini cilj hrvatskog nacionalizma (ne sovinizma) je treci entitet i to da se ne prica o Bosanskim katolicima ili cemu vec..nego o hrvatima ...nema tu nista veze nit krvna zrnca jer ima tu svacega a nit po drzavnim granicama ...hrvat nije drzavljanstvo jer dzavljanstvo imaju i srbi iz hrvatske i albanci a bome i neki bosnjaci ..radi se o tome da ljudi dijele zajednicki nacionalni osjecaj i to je to ... a dok god u bosanaca muslimana ili bivsih jugoslavena ima negiranja postojanja hrvata ..do tad ce ih opca svijest kod hrvatskih ljudi bit da su oni trojanski konji ... uostalom i cini mi se da taj hrvatski nacionalizam misli da je BIH a posenbo kako Qvisage kaze turska hrvatska ..trojanski konj ..jednostavno hrvatski oblik je cudan bas zbog BIH ..niceg drugog
..::Qvisage::.. je napisao/la:taj trećeentitetski nacionalizam je posebno smiješan kad većina građana RH neopterećena etničkom čistoćom i usmjerena ka EU,
Optical je napisao/la:Treceentitetski nacionalizam je usmjeren protiv sarajevizacije BIH i protiv unitarne BIH po principu SDA i Stranke za BIH ...a vasi odgovori samo potvrđuju ono sta mnogi hrvati misle ..a to je da je bosnajcki nacionalizam temeljen na negiranju druga dva naroda
Optical je napisao/la:Nece bit glupi bosanac jer je hercegovac a i naprimjer pola hrvatske nogometne reprezentacije su "glupi bosanci" ..druga stvar i ti qvisage mijesas stvari ..nit je hrvatska tako napredna euro drzava nit su sami hrvati isti..uostalom jedni su zivjeli pod mlecanima a drugi pod austrijom a treci pod turcima ..a hleb znaju prozborit i srbi iz hrvatske pa sta onda ...sta ti to dokazuje![]()
Treceentitetski nacionalizam je usmjeren protiv sarajevizacije BIH i protiv unitarne BIH po principu SDA i Stranke za BIH ...a vasi odgovori samo potvrđuju ono sta mnogi hrvati misle ..a to je da je bosnajcki nacionalizam temeljen na negiranju druga dva naroda
I hercegovci zive blize dalmaciji nego sarajevu i slicniji su s dalmatincima nego s bosancima
Alien je napisao/la:jos jednom: kako su Hrvati kaznjeni??? etnicki ociscenom Hrvatskom???
Optical je napisao/la:A srbi imaju srbiju koji ce in vrag RS ..bosnjaci bosanci vako i nako imaju bosnu ..koji ce in vrag unitarna centralizirana drzava ...poanta je u tome da hrvati imaju pravo na vlastiti "dio" BIH i na vlastiti centar (kao sta ostala dva naroda imaju vise manje banja luku i sarajevo) ...poanta je nemozes srpskoj politici dat i RS i Srbiju i utjecaj u crnoj gori i sudjelovanje u vlasti u RH a hrvatima ne dat nista ...uostalom u cem je problem da mostar naprimjer bude pro hrvatski orijentiran centar ... eno qvisage se neslaze s etnickim principima ali opet ako su civilizacijski principi osigurani i ovi drugi su isto ...ako je nesto pro hrvatski nastrojeno ..ne znaci da je antisrpski ili antibosnjacki i bosanski
. Gradovi u pravilu treba da su otvoreni prema drugom i drugačijem, a ne da se kroatiziraju ili islamiziraju i zbog toga je problem kad jedan grad postane pro - ovo ili ono nastrojen.
Optical je napisao/la:Pro hrvatski ti znaci da ima sveuciliste na hrvatskom da je hrvatski ekonomsko - kulturni centar .. da ima onaj osjecaj di ljudi mogu slobodno izrazavat svoj identitet i da nema onog misljenja da svaki covjek s kockicma ili trobojnicom (hrvatskom) je nekakvo olicenje zla , grad moze bit i centar vise kultura i nacija ..takvi su naprimjer gradovi u americi ..a to da mostar nije hrvatski grad ..hmm pa onda nit pula nije hrvatski jer je u istri nit novi sad nije srpski jer je u vojvodini i tako dalje. Gradovi u pravilu treba da su otvoreni prema drugom i drugačijem, a ne da se kroatiziraju ili islamiziraju i zbog toga je problem kad jedan grad postane pro - ovo ili ono nastrojen.
To je osjecaj koji se razvija puno vremena i uistinu je kvaliteta koju bas i nemaju svi
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.